Impériale Lafite Rothschild 1945, Bordeaux

Aquesta impériale és un exemplar únic al món i una peça històrica.
En efecte, va ser propietat del General Montgomery. Va ser un obsequi en el curs d’una visita a Burdeus a principi dels anys 50, d’un grup d’amics amb qui havia lluitat en la Segona Guerra Mundial.

El General, conegut com un home gairebé asceta, posa en dubte que el vi fos la seva beguda habitual. Atès que la talla de l’envàs l’incomodava singularment (impériale= 6 litres) el va confiar a un dels seus amfitrions, tot prometent-li que el degustarien plegats amb ocasió d’una propera trobada.

El General Montgomery morí el 1976 sense haver retornat mai més a Burdeus. Quan el seu amic, que guardava preciosament l’ampolla, morí al seu torn el 1977, la seva vidua posà en venda tot el celler. Jordi Marquet s’assabentà de l’existència d’aquella famosa ampolla gràcies a la negociant de Burdeus, Madame Descaves, la Reina Victòria del Medoc. Llavors va fer mans i mànigues per adquirir-la.

El 1982, la direcció general del Château Lafite Rothschild acceptà excepcionalment canviar el tap d’aquesta impériale. El nivell s’havia abaixat de 2 cm. L’operació tingué lloc al Château i Monsieur Revelle, “el maître de chai” tingué el privilegi d’efectuar aquesta delicada i emotiva manipulació. Coincidències de la vida, Monsieur Revelle havia embotellat personalment aquest famós vi l’any 1947, data dels seus inicis professionals al Château. Cal subratllar que aquests grans formats són tapats i encapsulats manualment i produïts en petites sèries. Monsieur Revelle, que l’havia perdut de vista des de llavors, cregué veure retornar al seu costat un infant prodigi, que havia marxat a córrer món.

La contra-etiqueta, col.locada damunt del vidre, dónant fe de l’operació, porta la seva signatura. Això dóna un valor afegit a aquest tresor.

Aquesta ampolla no té preu.

Imperiale-Lafite-Rothschild-1945